ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - ΘΑΜΝΟΙ

arwmatika louloudia

Αρωματικά είναι τα λουλούδια που η διαθέτουν αρωματικές ιδιότητες. Όπου κι αν μυρίσουμε ένα αρωματικό λουλούδι μας δημιουργείται μια όμορφη ατμόσφαιρα. Παράλληλα φτιάχνει τη διάθεση μας κι όχι μόνο...
Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια είδη και τα περισσότερα βρίσκονται στη χώρα μας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ιδανικό κλίμα για την άνθισή τους. Υπάρχουν αρωματικά για εξωτερικούς χώρους αλλά και ποικιλίες για να βάλουμε στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας. 


Πολλά από αυτά είναι θαμνώδη, άλλα δεντρώδη κτλ. Ταξινομώντας τα ανά κατηγορία συναντούμε τα εξής αρωματικά λουλούδια:

Θάμνοι: 


gardenia
Γαρδένια
Τις βρίσκουμε σε κόκκινο, ροζ ή λευκό χρώμα. Φτάνει περίπου το 1,5 μέτρο σε ύψος σαν θάμνος κι έχει πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά. Θα το δούμε ανθισμένο σχεδον όλο το χρόνο πλην του χειμώνα εκτός αν είναι σε γλάστρα ή σε κάποιο θερμοκήπιο. Ιδανική θερμοκρασία περίπου 12 βαθμοί Κελσίου σε φυσικές συνθήκες με ηλιο κτλ. Στις υψηλές θερμοκρασίες το τοποθετούμε σε ελαφρώς σκιερό μέρος με κανονικό πότισμα και καλή αποστράγγιση.

nyxtolouloudo
Νυχτολούλουδο
Υπάρχει σε μωβ και κίτρινο χρώμα και διατηρεί το άνθος του σε όλη τη διάρκεια του έτους. Θέλει μέτριο πότισμα, χώμα στραγγιζόμενο και αγαπά τον ήλιο. 


pasxalia
Πασχαλιά
Ανοιξιάτικος θάμνος, ανθεκτικός σε παγετό, με άνθη χρώματος λευκού ροζ αλλά περισσότερο μωβ. Διατηρεί το άνθος του 6 μήνες, θέλει λίγο πότισμα και πολύ ήλιο και δεν αρρωσταίνει εύκολα.
  

filadelfos
Φιλάδελφος 
Την άνοιξη βγάζει τα λευκά του άνθη. Θέλει υγρά, πλούσια οργανικά εδάφη σε ελαφρά σκιώδη μέρη.

lygaria
 Λυγαριά
Γνωστό φυτό από το ομώνυμο ελληνικό άσμα, έχει άνθη λευκά και μωβ. Ανθίζει φθινόπωρο σε γλάστρα ή και σε χώμα κήπου με αρκετό ήλιο και στραγγιζόμενο έδαφος αν και έχει ανθεκτικότητα σε όλα τα εδάφη και θερμοκρασίες.

 
roses
Τριανταφυλλιά
 Γνωστό σε όλους τόσο σε εμφάνιση όσο και το άρωμά του. Το χρώμα του άνθους ποικίλλει από λευκό, ροζ, κόκκινο, κίτρινο κτλ. Δεν αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες, θέλει πλούσιο έδαφος με αποστράγγιση και καλό πότισμα. Αγαπά τον ήλιο γι'αυτό αναπτύσσεται άνοιξη με καλοκαίρι.

andromeda
Ανδρομέδα
 Βγάζει τα λευκά του άνθη αρχές της άνοιξης. Θέλει σκιερά μέρη και λίγο πότισμα.

azalea
Αζαλέα
 Ανθίζει αρχές καλοκαιριού(σε γλάστρα από άνοιξη). Αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες και προτιμά ημισκιώδη μέρη με αρκετή υγρασία και όξινο χώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :